15-12-2017 | Nordiske kurser om døvblindhed 2018
Så er NVC’s katalog på gaden med kurser om forskellige emner i relation til døvblindhed.
NVC – Nordens Velfærdscenter – har blandt andet til opgave på nordisk niveau at arrangere kurser og seminarer for professionelle indenfor såvel medfødt som erhvervet døvblindhed.
Det har de gjort i over 36 år. I en lang periode foregik alle kurser på Dronninglund Slot i Nordjylland - det meste af tiden under navnet Nordisk Uddannelsescenter for Døvblindepersonale.
Navnet og organisationen ændredes i 2007, og de seneste år har NVC haft hovedkvarter i Stockholm, mens kurserne foregår spredt ud over forskellige nordiske lande.
Seks kurser i 2018
I 2018 bliver det til seks kurser med følgende titler:
- Cognition in Relation to Congenital Deafblindness (Glasgow, 24. januar)
- Meningsfulla aktiviteter för personer med medfödd dövblindhet (Sømadalen, 22. til 24. maj)
- Helhetsperspektiv vid kombinerad syn och hörselnedsättning (Drammen, 25.til 27. september)
- Äldre och kombinerad syn- och hörselnedsättning (København, 10. oktober)
- CHARGE syndrom (Oslo, 7. november - også via video)
- Tactile Linguality Communication (Oslo, 4. og 5. december 2018 - 4/12 også via video)
”Men hov”, er der måske nogle der tænker, ”Glasgow er da ikke en del af Norden. Så hvorfor ligger et af kurserne der?” Det skyldes, at NVC også arbejder sammen med en lang række internationale organisationer på døvblindeområdet, blandt andet Sense Scotland, som står som vært for dette kursus.
CFD Rådgivning blandt oplægsholderne
På to af kurserne er døvblindekonsulenter fra CFD Rådgivning blandt oplægsholderne.
På kurset om helhedsperspektivet ved kombineret syns- og hørenedsættelse fortæller Kirsten Washuus om to-et-halvt års gode erfaringer fra rehabiliteringsprojektet Kom Igen.
Den 8. marts løber projektets afslutningsseminar i øvrigt af stablen i Korsør - mere information om det følger snarest.
Og på kurset om ældre med kombineret syns- og hørenedsættelse fortæller Karin Moreau Andersen om forholdet mellem demens og kombineret syns- og hørenedsættelse, og hvad der sker, når ældre rammes af begge dele.
Det er et emne, konsulenterne har arbejdet med gennem de sidste otte år, blandt andet i samarbejde med den danske neuropsykolog og demensekspert Peter Bruhn.
Kurserne og seminarerne henvender sig til personer, som arbejder med døvblindhed i forskellige funktioner. Flere af kurserne er gratis, men udgifter til rejse og ophold skal man dog selv afholde.
Se kursuskataloget her.