15-06-2022 | Et kvarter med CFD – ny podcast
På CFD er vi optagede af at sætte vores faglighed i spil, og vi tænker altid i flere kanaler for at nå videst muligt ud omkring. Seneste skud på stammen er en podcast, der går under navnet ”Et kvarter med CFD”.
Og det er præcis, hvad I kan regne med: podcastepisoder af et kvarters varighed med spændende fagligt indhold, hvor vi inddrager både interne og eksterne fagpersoner. Altid med fokus på emner, der har relevans for CFD’s arbejde.
Tilgængelighed i højsædet
Podcast er lyd, og på CFD har vi kolleger, der er døve eller har et høretab, ligesom vi er en del af større fagligt netværk, der er forankret i døve- og høretabsverdenen. Så hvordan i alverden er vi kommet på at lave podcast?
Podcast er en enkel og effektiv formidlingskanal, fordi fokus kun er på lyd, så man kan tage den med og lytte til den overalt. Og så er den mere ren, forstået på den måde, at det kun er en sans, som vi henvender os til.
Vi har naturligvis også lavet både en tegnsprogs- og en tekstversion, så podcasten er tilgængelig for alle. Også her har vi fokuseret på at optimere indholdet for kun en enkelt sans.
Du finder vores podcast på www.cfd.dk/podcast eller ved at søge på "Et kvarter med CFD" i den podcastapp, som du almindeligvis bruger (Apple Podcast, Spotify, Podimo, Stitcher eller Google Podcasts). Her kan du også abonnere på podcasten, så du automatisk får de nye episoder, så snart de udkommer.
Og sammen med lydversionen, både på hjemmesiden og i podcastappen, finder du også link til tegnsprogsversionen og tekstversionen.
Strategien er med
Podcast er et af flere bidrag til en deling og videreudvikling af medarbejdernes kompetencer og samtidig rækker vi ud til omverdenen ved at dele den faglighed, der er til stede på CFD. De fagpersoner, som er med i vores podcasts, stiller sig i øvrigt gerne til rådighed for opfølgende spørgsmål eller sparring efterfølgende.
I den første podcast taler vi med en af vores fysioterapeuter om sanseintegration – det er et relevant emne internt på CFD, men bestemt også eksternt for samarbejdspartnere.
”Jeg synes, at det er vigtigt at dele min faglighed med andre, og så håber jeg bestemt, at der er nogen, som reagerer på podcasten måske ved at vende tilbage og stille uddybende spørgsmål eller ved at udfordre mig. Faglige diskussioner kan vi aldrig få for mange af – det er med til at udvikle os,” siger fysioterapeut, Nina Sophie Rudolph.
Direktør for fonden CFD, Kurt Faber-Carlsen indrømmer gerne, at han fik dybe panderynker, da CFD’s to kommunikationskonsulenter præsenterede ham for idéen. Podcast i en organisation, som bygger på tegnsprog – er det nu klogt? Men panden faldt hurtigt på plads igen – for podcast og faglig formidling spiller rigtig godt ind i vores strategi ”Udsyn, hensyn og fremsyn”.
”Jeg er rigtig glad for, at vores to kommunikationskonsulenter har kastet CFD ud i et nyt element, nemlig podcast også fordi vi samtidig afprøver podcast-mediet ved at underbygge det med en tegnsprogsversion og en tekstet version. Dette relaterer sig virkelig fint til vores strategiarbejde, der hviler på FN´s verdensmål og her specifikt Verdensmål #10 – Mindre ulighed, da alle, som har lyst til at lytte, se eller læse med, kan deltage og få udbytte af indholdet. Yderligere arbejder vi i vores strategi ”Udsyn, hensyn og fremsyn” meget fokuseret med vidensdeling både internt og eksternt og det bidrager disse podcast til på fineste vis. Og nu glæder jeg mig bare til at blive fagligt beriget,” siger Kurt.