Spring til indhold
Et billede genereret af kunstig intelligens,s om viser et øre, der kommer lydbølger ind i

13-09-2024  |  CFD Rådgivning, Viden og Udvikling i videnskabeligt i magasin

Et forskningssamarbejde mellem medarbejdere i CFD Rådgivning, Viden og Udvikling og UCSF har ført til publikation af en artikel om hørerehabilitering i et internationalt videnskabeligt magasin.

Tre medarbejdere fra CFD Rådgivning, Viden og Udvikling – Niels-Henrik, Eva og Natascha – samt Anette Lykke Hindhede fra UCSF, Center for Sundhedsfaglig Forskning, har sammen skrevet artiklen. 
De er stolte over, at deres arbejde nu er offentliggjort og anerkendt i et internationalt videnskabeligt forum.

I artiklen "Disparities between objectively measured hearing loss and subjectively perceived aided hearing loss: A scoping review", der netop er blevet udgivet i det videnskabelige tidsskrift SAGE Open Medicine.konkluderer forfatterne blandt andet, at "der er meget lidt forskning, som forbinder demografiske faktorer, livet med en hørenedsættelse og andre tilstande som tinnitus, brug af hjælpemidler, kommunikationsstrategier og auditiv træning."

Artiklen fremhæver også tre andre centrale pointer:

1. Psykiske og mentale sundhedsudfordringer kan følge med en hørenedsættelse.
2. Lige adgang til hørerehabilitering er afgørende.
3. Borgerens perspektiv er centralt for forståelsen af høretab. 

Artiklen er en del af CFD's forskningssamarbejde med UCSF om uligheder i adgangen til hørerehabilitering, støttet af Jascha Fonden. Flere artikler er på vej – så stay tuned!

Læs artiklen her

Relaterede artikler

CFD

Oktobervej 22A
2860 Søborg
Tlf. 4439 1100
SMS 4085 1315
cfd@cfd.dk
CVR 55280312

Hvem er CFD?

CFD er landets største leverandør af tilbud til døve, mennesker med høretab eller døvblindhed samt døve med yderligere funktionsnedsættelser.

Whistleblowerordning