Spring til indhold
På billedet ser man en masse mennesker. Midt i billedet er en mand og en kvinde, der jubler med armene over deres hoveder.

AKTIVITET OG SAMVÆR NYBORG

Værkstedet Skaboeshus' tilbud om aktivitet og samvær ydes efter lov om social service § 104.

Målgruppen er personer, der er døve, har døvblindhed eller et betydeligt høretab foruden særlige behov på grund af nedsat fysisk og/eller psykisk funktionsevne, psykiatriske lidelser eller andre udfordringer.

Pt. er der tilknyttet 50-55 borgere i de tre tilbud (STU, § 103 og § 104) i alderen 18-55 år.

Samværstilbuddet på Værkstedet Skaboeshus tager afsæt i den enkelte borgers håb, ønsker, ressourcer og drømme.

Med en håndværksmæssig tilgang til det pædagogiske arbejde skaber vi et miljø, der giver borgerne mulighed for at udvikle sig personligt og få et indholdsrigt aktivitets- og hverdagsliv. Vi prioriterer det sociale samspil imellem borgerne, og der er gode muligheder for netværksdannelse på flere niveauer.

Der afholdes sommerfest, julefrokost, julestue, motionsdag, og der deltages i diverse eksterne arrangementer.

Aktiviteter

Skaboeshus har oprindeligt været anvendt som landbrugshøjskole for døve. Derfor har borgerne gode udendørsmuligheder på matriklen, såvel som i nærområdet, med alt fra motionsaktiviteter til sanseoplevelser i naturen. Den enkelte beskæftiges med det, der giver mening og glæde i forhold til de forskellige linjers opgaver og delprocesser.

Aktivitets- og samværstilbuddet samarbejder tæt om aktiviteterne med Skaboeshus' øvrige dagtilbud, dvs. beskyttet beskæftigelse og STU.

De fordeler sig på i alt otte linjer med mulighed for både teoretisk og praktisk læring:

Landbrug

Her arbejdes der fx med økologisk jordbrug, pasning af kvæg, dyrkning af kartofler og grøntsager, maskiner og redskaber.

Skovarbejde

Afhængigt af årstiden bliver der blandt andet fældet og beskåret træer, kløvet og opstablet brænde og leveret brænde til kunder.

Væksthus, park og anlæg

Denne linje omfatter blandt andet arbejde i væksthus, dyrkning af frugttræer, plukning af frugt, pasning af grønne områder, reparation af markvej og snerydning.

Kreativt værksted

På den kreative linje arbejdes der blandt andet med håndarbejdsteknikker (hækling, syning og strik), perlearbejde, smykkeproduktion, træarbejde og anden kreativ produktion. 

Butikslære i gårdbutikken "Grønt & Sager"

Her arbejdes der med blandt andet daglig pasning af butikken, opfyldning af varer, rengøring og hygiejne, kundebetjening og pengeforståelse.

Køkkenlære i produktionskøkken

Her arbejder borgerne med blandt andet ernæring og kost, håndtering af råvarer, køkkenhygiejne, anretning og servering af frokostmenuer samt kundebetjening.

Træværksted

På træværkstedet gøres der brug af forskellige maskiner og værktøj i forbindelse med produktion af trævarer. Produkterne sælges blandt andet i gårdbutikken, til den årlige julestue og via henvendelser fra lokale.

IT-værksted

På IT-værkstedet arbejdes med håndtering og adskillelse af kasseret IT-udstyr med det formål at genanvende det i samarbejde med miljøstationer og et genvindingsfirma. 

Der arbejdes også med sociale medier (fx Facebook og CFD’s egen beskyttede sociale platform PSO-borger), billed- og videobehandling, forskellige computerprogrammer, internet, chat, mail og meget andet. 

Personale og pædagogik

I medarbejdergruppen er der både hørende og døve. Alle har som udgangspunkt en socialpædagogisk grunduddannelse eller anden relevant håndværksmæssig baggrund. Nogle har desuden en neuropædagogisk efteruddannelse eller andre specifikke uddannelser.

Vi arbejder med autonomistøttende pædagogiske tilgange som 

  • Low Arousal-pædagogik 
  • LA2 
  • KRAP 
  • neuropædagogik.

Dagsprisen for 2025 er kr. 905,12,- inkl. indirekte moms*.

Se yderligere priser på tilbudsportalen. 

Der opkræves takst op 365 dage om året.


Kontakt

Værkstedet Skaboeshus
Skaboeshusevej 107
5800 Nyborg
Tlf.: 2165 5680
E-mail: nyborg@cfd.dk

EAN: 5798008695599

*CFD er en non-profit registreret socialøkonomisk virksomhed. CFD’s priser og takster indeholder momskompensation jævnfør Bekendtgørelse om momsrefusion for kommuner og regioner. Ved kontering jævnfør positivlisten i bekendtgørelsen kan kommunen få refusion for momskompensationsdelen af CFD’s takst.

Ledelse

Virksomhedsleder
Bettina Juhl Nielsen
Mobil: 2728 2519
E-mail: bjn@cfd.dk

Daglig leder 
Susanne Eriksen
Tlf.: 5139 7077
E-mail: ser@cfd.dk

Hovednummer: 4439 1330

CFD

Oktobervej 22A
2860 Søborg
Tlf. 4439 1100
SMS 4085 1315
cfd@cfd.dk
CVR 55280312

Hvem er CFD?

CFD er landets største leverandør af tilbud til døve, mennesker med høretab eller døvblindhed samt døve med yderligere funktionsnedsættelser.

Whistleblowerordning